Fostul şef al celei mai mari bănci americane avertizează: Cel mai important lucru acum pentru economia globală este consumatorul chinez

Postat la 07 februarie 2019 183 afişări

Jim O`Neill, fostul preşedinte al Goldman Sachs, a declarat pentru CNBC că cel mai important lucru din economia mondială în acest moment este renaşterea consumatorului chinez.

Fostul şef al celei mai mari bănci americane avertizează: Cel mai important lucru acum pentru economia globală este consumatorul chinez

Cifrele furnizate de guvernul din China arată că economia ţării a încetinit la o creştere de 6,6% anul trecut. Ţara trece printr-un război comercial cu SUA în timp ce încearcă să se reorienteze dinspre producţie şi exporturi către o economie bazată pe consum.

 

 Fostul bancher, care conduce acum Chatham House – un thinktank global pentru afaceri internaţionale – a declarat că nu este surprins cu privire la încetinirea creşterii economice din China.

 

„Oamenii nu ar trebui să fie panicaţi, pentru că datele demografice s-au schimbat”, spune fostul bancher înainte de a spune că o parte din încetinire a fost chiar plănuită de Beijing.

 

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
chinezi,
important,
economie,
crestere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.