Fostul preşedinte Trump scoate capul la suprafaţă şi numeşte Bitcoin o „escrocherie” îndreptată împotriva dolarului: Criptomoneda, cu 50% sub maximul atins la jumătatea primăverii

Autor: Eduard Ivanovici Postat la 08 iunie 2021 83 afişări

Fostul preşedinte Trump scoate capul la suprafaţă şi numeşte Bitcoin o „escrocherie” îndreptată împotriva dolarului: Criptomoneda, cu 50% sub maximul atins la jumătatea primăverii

Fostul preşedinte american Donald Trump a lansat o rundă de atacuri împotriva Bitcoin, numindu-l o „escrocherie îndreptată împotriva dolarului” pe care autorităţile americane ar trebui să o monitorizeze mai intens, potrivit unui interviu difuzat pe Fox Business Network, citat de Forbes.

Comentariile lui Trump au părut să fi cauzat o scădere în valoarea celei mai puternice criptomonede din lume, preţul unui Bitcoin înregistrând la scurt timp după interviu un minus de 1,3%. Ulterior, moneda a ajuns la 32.823 de dolari, în scădere cu circa 8%, însă nu este clar în ce măsură au fost influenţate rezultatele de către declaraţiile lui Trump .

„Bitcoin-ul pare o înşelătorie. Nu îmi place pentru că este o altă monedă care concurează cu dolarul. Vreau ca dolarul să fie moneda planetei. Asta am spus mereu”, a declarat fostul lider de la Casa Albă.

Nu este prima dată când Trump şi-a exprimat opiniile cu privire la Bitcoin. Preţul monedei digitale a scăzut cu aproximativ 10.000 de dolari în 2019 după ce preşedintele de atunci al SUA a anunţat că nu este „fanul Bitcoin-ului şi altor criptomonede”.

John Bolton, consilier privind securitatea naţională în cadrul administraţiei Trump, susţine că fostul preşedinte al Statelor Unite a vorbit „de mai multe ori” în ceea ce priveşte interzicerea criptomonedei.

Totodată, Trump nu este singurul miliardar care şi-a exprimat scepticismul cu privire la piaţa crypto. Warren Buffett a criticat în mod constant Bitcoin-ul, sentiment împărtăşit şi de vicepreşedintele Berkshire Hathaway Charlie Munger.

Cu o valoare de aproape 33.000 de dolari, cea mai valoroasă monedă virtuală se află la 50% sub recordul stabilit la jumătatea lunii aprilie.

Unul dintre motivele din spatele declinul ar consta în ştirea conform căreia autorităţile americane au reuşit să captureze 2,3 milioane de dolari plătiţi în Bitcoin către hackerii care au atacat luna trecută Colonial Pipeline. Compania care operează reţeaua de combustibili a plătit 5 milioane de dolari grupului de hackeri, însă Departamentul de Justiţie din SUA a declarat ulterior că a recapturat o parte dintre aceste fonduri.

Momentan nu este clar cum au reuşit autorităţile americane să obţină acces la cheia privată care a deblocat portofelul Bitcoin al grupului. În plus, utilizarea criptomonedei şi recuperarea ulterioară a fondurilor arată că Bitcoin-ul nu este atât de anonim şi nedetectabil cum s-a crezut până acum, putând deveni un catalizator pentru ultima serie de scăderi, notează Investing.com.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
dolar,
fost presedinte,
maxim,
scadere,
bitcoin,
trump

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.