Fostul director al Institutului Cantacuzino: Institutul nu mai produce astăzi niciun vaccin

Postat la 22 august 2013 57 afişări

Fostul director al Institutului Cantacuzino, Radu Iordăchel, demis de ministrul Sănătăţii, spune că eliberarea sa din funcţie este ilegală şi o va ataca în instanţă, însă mai grav, în opinia sa, este că instituţia nu mai produce niciun vaccin, nici măcar cel gripal anunţat de Ministerul Sănătăţii.

Fostul director al Institutului Cantacuzino: Institutul nu mai produce astăzi niciun vaccin

 "Astăzi, la Institutul Cantacuzino, nu se mai produce niciun vaccin. La această dată, în condiţii normale, se încheia procesul de înfiolare", a declarat, miercuri, fostul director general al Institutului Cantacuzino.

Radu Iordăchel a mai spus că, de trei ani, institutul nu a mai produs continuu vaccin, statul fiind obligat să cumpere produse de imunizare la preţuri de peste trei ori mai mari, iar vinovat pentru această situaţie este, în opinia lui, Ministerul Sănătăţii (MS).

"Domnul Antal, directorul general adjunct, numit ilegal de ministrul Nicolăescu, a avut pe mână opt milioane de lei de la bugetul de stat, pentru Direcţia de investiţii, pentru redeschiderea liniei de vaccin antigripal, redeschiderea liniei de vaccin BCG şi finalizarea laboratorului de biosecuritate unde se pot analiza agenţi înalt patogeni. Rezultatele? Banii au fost dirijaţi inetgral spre linia de vaccin antigripal, lăsând celelalte obiective strategice fără finanţare. Din cele opt milioane, Antal a realizat investiţii de doar 1,8 milioane de lei în linia de vaccin antigripal, în condiţiile în care aceasta trebuia să fie gata în luna mai", a declarat Iordăchel.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/fostul-director-al-institutului-cantacuzino-institutul-nu-mai-produce-astazi-niciun-vaccin-11266853
11266853
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.