Fostul CEO al Wirecard, reţinut în urma scandalului contabil care a prăbuşit capitalizarea companiei. Marţi, acţiunile Wirecard urcă cu 15%

Autor: Liviu Popescu Postat la 23 iunie 2020 166 afişări

Fostul CEO al Wirecard, reţinut în urma scandalului contabil care a prăbuşit capitalizarea companiei. Marţi, acţiunile Wirecard urcă cu 15%

Markus Braun, fost director general al procesatorului de plăţi electronice Wirecard, companie prezentă cu un birou în România şi la care acţionar a fost şi NN Pensii, a fost reţinut de poliţia din Germania pentru acuzaţia de manipulare a registrelor contabile şi a veniturilor companiei pentru a o face să pară mai atractivă pentru investitori şi pentru clienţi, scrie agenţia de presă Thomson Reuters.

Wirecard a anunţat că cele 1,9 miliarde de euro lipsă din bilanţ ar putea chiar să nu fi existat şi că în prezent caută să vândă sau să închidă o parte din business ca să evite o criză de numerar.

Reuters notează că Braun s-a predat luni seară, urmânda că un judecător să decidă marţi dacă fostul CEO al Wirecard va rămâne în arest. La ora redactării acestei ştiri, acţiunile Wirecard urcă cu 15%.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
companie,
actiuni

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.