Ford renunţă la planul de a produce vehicule electrice cu grupul chinez Zotye. Care sunt motivele

Autor: Eduard Ivanovici Postat la 06 februarie 2021 214 afişări

Ford renunţă la planul de a produce vehicule electrice cu grupul chinez Zotye. Care sunt motivele

Ford Motor a decis să renunţe la planurile de creare a unui joint venture cu grupul chinez Zotye Automobile, a anunţat recent gigantul american, potrivit Reuters.

Compania a declarat că industria vehiculelor electrice din China şi politicile guvernamentale ale Beijingului s-au schimbat semnificativ de când au fost semnate acordurile, mai precis în 2017 şi 2018. Totuşi, Ford nu a specificat ce schimbări au dus la decizia de a încheia parteneriatul cu Zotye.

Săptămâna trecută, Ford a declarat că societatea sa mixtă cu grupul chinez Chongqing Changan Automobile va începe să producă modele electrice Mustang Mach-E. Grupul a mai adăugat că va folosi un „model de business mai flexibil în China” prin care îşi va utiliza operaţiunile deja existente în ţară şi alte regiuni.

În 2017, în timpul unei vizite a fostului preşedinte Donald Trump în China, Ford şi Zotye au declarat că vor investi împreună 756 de milioane de dolari pentru a lansa un joint venture dedicat vehiculelor electrice. Ulterior, companiile au semnat un memorandum pentru o nouă societate care ar produce vehicule electrice pentru industria de ride-hailing.

Vânzările de maşini electrice, hibride şi pe bază de hidrogen din China ar trebui să ajungă la 20% din totalul vânzărilor auto până în 2025, de la 5% în prezent, spun autorităţile de la Beijing.

În prima jumătate a anului trecut, Tesla a devenit cel mai mare comerciant de automobile electrice din China.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ford,
vehicule,
chinezi,
piata auto,
model

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.