Ford închide fabrica din Belgia, din cauza scăderii vânzărilor de maşini pe piaţa europeană

Postat la 24 octombrie 2012 69 afişări

Ford Motor va închide, pentru prima oară în zece ani, o fabrică deţinută în Europa, din Belgia, şi va desfiinţa astfel 4.300 de locuri de muncă, pentru a reduce capacitatea de producţie şi a limita pierderile europene, care ar putea depăşi în acest an un miliard de dolari.

Fabrica veche de 48 de ani, din Genk, va fi închisă până la sfârşitul anului 2014, iar producţia automobilelor Mondeo, S-Max şi Galaxy va fi preluată de fabrica Ford din Valencia, Spania, a anunţat miercuri producătorul american, transmite Bloomberg.

Închiderea fabricii din Genk este "un cuţit în spate", după ce angajaţii au acceptat reducerea salariilor, a declarat liderul sindical Rohnny Champagne după o întâlnire cu conducerea Ford.

Ford vrea să limiteze pierderile din Europa, anticipate că vor depăşi în acest an un miliard de dolari.

Piaţa auto europeană este grav afectată de criza datoriilor suverane, iar vânzările ar putea înregistra cel mai grav declin din ultimii 19 ani, nefiind anticipată o redresare rapidă.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Ford,
Belgia,
vânzări,
maşini
/actualitate/ford-inchide-fabrica-din-belgia-din-cauza-scaderii-vanzarilor-de-masini-pe-piata-europeana-10254878
10254878
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.