Forbes avertizează: Facebook nu valorează 75 mld.dolari. Ar putea fi cea mai mare speculaţie a anului pe bursă

Postat la 03 februarie 2012 18 afişări

Facebook nu poate valora 75 de miliarde de dolari, cu atât mai puţin 100 de miliarde de dolari, întrucât diferenţa dintre capitalizare şi veniturile anuale ar fi puternic disproporţionată faţă de alte mari companii din IT, precum Google sau Apple, potrivit Forbes.

La o evaluare de 75-100 de miliarde de dolari, acţiunile Facebook ar putea fi cele mai bune candidate din acest an pentru speculaţii financiare prin vânzare în lipsă, scrie revista americană.

Într-o tranzacţie în lipsă ("short selling"), un trader vinde acţiuni luate cu împrumut sperând că valoarea acestora se va diminua înainte să fie nevoit să cumpere pentru a le returna. Diferenţa de preţ reprezintă profitul sau pierderea acestuia.

Facebook a avut venituri de 3,7 miliarde de dolari, iar o capitalizare de 75 de miliarde de dolari ar însemna că acţiunile se tranzacţionează la de 20 de ori veniturile.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Facebook,
Apple,
Google
/actualitate/forbes-avertizeaza-facebook-nu-valoreaza-75-mld-dolari-ar-putea-fi-cea-mai-mare-speculatie-a-anului-pe-bursa-9202684
9202684
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.