Fondurile străine au ajuns să deţină 51,9% din Fondul Proprietatea

Postat la 10 decembrie 2012 16 afişări

Investitorii instituţionali străini au cumpărat acţiuni Fondul Proprietatea (FP) şi în luna noiembrie, pentru a şaptea lună consecutiv, astfel că participaţia lor a crescut la 51,88%, de la 51,49% la finalul lunii octombrie. Astfel, investitorii instituţionali străini controlau la finele lunii octombrie 54,27% din drepturile de vot, potrivit raportului transmis, vineri, de Fondul Proprietatea Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Diferenţa dintre numărul de acţiuni şi numărul de voturi în AGA este determinată de faptul că titlurile deţinute de Fondul Proprietatea (1,74%) şi de Ministerul Finanţelor Publice (2,65%) nu sunt cu drept de vot în AGA. Pachetul de acţiuni deţinut de Fondul Proprietatea a fost răscumpărat anul trecut şi vor fi anulate.

Mai multe pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/fondurile-straine-au-ajuns-sa-detina-51-9-din-fondul-proprietatea-10381568
10381568
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.