Fondurile împrumutate de băncile spaniole de la BCE au ajuns la un nivel record

Postat la 13 aprilie 2012 11 afişări

Băncile din Spania, al căror acces la finanţare din piaţă este blocat, devin tot mai dependente de fondurile ieftine de la Banca Centrală Europeană (BCE), după ce în martie au împrumutat 316,3 miliarde de euro de la BCE, dublu comparativ cu luna anterioară.

Datele anunţate de Banca Spaniei au împins costul de asigurare a datoriilor ţării la un nou nivel record şi ar putea influenţa planurile guvernului de la Madrid de a vinde săptămâna următoare obligaţiuni. În februarie, băncile spaniole au împrumutat 169,8 miliarde de euro de la BCE. BCE a împrumutat băncilor din zona euro aproximativ 1.000 de miliarde de euro prin două licitaţii în decembrie şi februarie. Chiar dacă programul de lichidităţi al BCE s-a dovedit un sprijin important pentru instituţiile de credit din Spania, finanţarea nu poate fi decât o rezolvare temporară a expunerii puternice pe piaţa imobiliară şi a declinului încrederii, consideră economiştii.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
financiar,
banci,
spania,
nivel,
record
/actualitate/fondurile-imprumutate-de-bancile-spaniole-de-la-bce-au-ajuns-la-un-nivel-record-9521665
9521665
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.