Fondurile de pensii Pilon II, cei mai mari investitori ai bursei de la Bucureşti, au ajuns la active de 69,8 mld. lei la final de septembrie 2020, plus 7,85 mld. lei de la începutul anului

Autor: Liviu Popescu Postat la 15 octombrie 2020 51 afişări

Fondurile de pensii Pilon II, cei mai mari investitori ai bursei de la Bucureşti, au ajuns la active de 69,8 mld. lei la final de septembrie 2020, plus 7,85 mld. lei de la începutul anului

Cele şapte fonduri de pensii private Pilon II, la care contribuie obligatoriu 7,6 milioane de salariaţi români, au încheiat luna septembrie din 2020 cu active totale de 69,82 mld. lei, record istoric, în creştere cu 7,85 mld. lei de la începutul anului în principal pe fondul revenirii burselor, arată cele mai recente date ale Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) publicate joi.

În termeni procentuali creşterea este de 12,67% de la începutul acestui an, arată calculele realizate de ZF. Pe de altă parte, pe parcursul lunii septembrie, activele fondurilor de pensii private Pilon II s-au majorat cu 1,32 miliarde de lei, arată datele ASF.

La septembrie 2020, fondurile de pensii private Pilon II aveau investiţii de 47,3 miliarde de lei în titluri de stat (67,6% din total), alte 14,2 miliarde de lei în acţiuni, investite în cea mai mare parte la bursa de la Bucureşti (20,3%), dar şi obligaţiuni corporative de 3 mld. lei (4,3%), depozite bancare de 1,76 mld. lei (2,5%) şi alte plasamente.

Viitorii pensionari ai României, adică acei salariaţi care contribuie cu 3,75% din venitul brut lunar pentru administrarea privată obligatorie a economiilor pentru bătrâneţe, au virat 4,42 mld. lei (0,91 mld. euro) în prima jumătate din 2020 în conturile celor mai mari investitori ai bursei româneşti – fondurile de pensii private Pilon II.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bucuresti,
crestere,
active,
incepere

ALEPH STORY: Cîţu se bate pe 29 miliarde de euro. PNRR 4.0 se negociază acum. O discuţie cu Dana Ciriperu, redactor-şef adjunct ZF şi Ioana Răduca, head of content Aleph News

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.