Fondatorul Ikea se mută înapoi în Suedia, la 40 de ani după ce a fugit de taxe

Postat la 27 iunie 2013 460 afişări

Fondatorul Ikea, Ingvar Kamprad, cel mai bogat om din Europa, se va muta înapoi în Suedia, la 40 de ani după ce a plecat în Elveţia pentru a evita taxele ridicate din ţara de origine.

Fondatorul Ikea se mută înapoi în Suedia, la 40 de ani după ce a fugit de taxe

 Cu o avere evaluată la 51,7 mliarde de dolari, Kamprad (87 de ani) ocupă locul al patrulea în topul miliardarilor la nivel mondial, potrivit Bloomberg Billionaires Index.

Kamprad controlează cel mai mare retailer de mobilier din lume printr-o reţea de trusturi şi fundaţii.

El a părăsit Suedia în 1973, când s-a mutat în Elveţia, nemulţumit de sistemul fiscal de la acea dată, potrivit unui purtător de cuvânt.

"Mutarea înapoi în Suedia mă va aduce mai aproape de familie şi de prietenii mei vechi. După ce draga mea soţie Margaretha a murit, acum un an şi jumătate, sunt puţine lucruri care mă mai ţin în Elveţia", a declarat Kamprad într-un comunicat difuzat la Radio Sweden şi în ziarele din ţară.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/fondatorul-ikea-se-muta-inapoi-in-suedia-la-40-de-ani-dupa-ce-a-fugit-de-taxe-11033024
11033024
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.