FMI va contribui cu 1 miliard de euro la pachetul de împrumuturi externe pentru Cipru

Postat la 03 aprilie 2013 20 afişări

Fondul Monetar Internaţional (FMI) va contribui cu 1 miliard de euro la pachetul de împrumuturi externe de 10 miliarde de euro negociat de Cipru cu ţările din zona euro şi reprezentanţi ai instituţiei internaţionale, a anunţat, miercuri, FMI.

FMI va contribui cu 1 miliard de euro la pachetul de împrumuturi externe pentru Cipru

 "O echipă a FMi a ajuns la un acord la nivel de experţi cu autorităţile cipriote pentru un program economic care va fi susţinut în comun de FMI, Uniunea Europeană şi Banca Centrală Europeană. O finanţare combinată de 10 miliarde de euro ar trebui să ajute Cipru să-şi acopere necesarul financiar, inclusiv serviciul datoriei, în timp ce implementează politicile necesare însănătoşirii economiei şi revenirii pe pieţele financiare. Contribuţia FMI va consta într-un împrumut pe trei ani de circa 1 miliard de euro", a afirmat, într-un comunicat, directrorul FMI, Christine Lagarde.

Înţelegerea dintre experţii FMI şi Cipru va fi transmisă board-ului instituţiei pentru aprobare cel mai probabil la începutul lunii mai.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/fmi-va-contribui-cu-1-miliard-de-euro-la-pachetul-de-imprumuturi-externe-pentru-cipru-10709798
10709798
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.