FMI: Spania se afla inca "intr-o zona periculoasa" si trebuie sa continue reformele

Postat la 01 august 2011 8 afişări

Spania se afla inca "intr-o zona periculoasa" si trebuie sa pastreze ritmul restructurarii economiei pentru a rezista contagiunii crizei datoriilor suverane din zona euro, potivit Fondului Monetar International (FMI).

"Perspectiva este dificila, iar riscul ridicat. Agenda de politici ramane dificila si urgenta. Nu poate avea loc o incetinire in ritmul reformelor", se arata intr-un raport al FMI privind Spania, citat de Bloomberg. Premierul spaniol, Jose Luis Rodriguez Zapatero, a decis la sfarsitul saptamanii trecute organizarea de alegeri anticipate la 20 noiembrie, iar agentia de evaluare financiara Moody's a avertizat ca ar putea retrograda statul spaniol. A patra mare economie din zona euro incearca sa aduca sub control costurile la care se imprumuta de pe pietele financiare, dupa ce acestea au urcat puternic, zadarnicind eforturile guvernului de a stimula cresterea economica in contextul unui somaj de peste 20%.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
spania,
fmi,
reforme,
criza,
recesiune
/actualitate/fmi-spania-se-afla-inca-intr-o-zona-periculoasa-si-trebuie-sa-continue-reformele-8552568
8552568
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.