FMI si UE suspenda evaluarea acordului cu Ungaria, cer masuri dure de reducere a deficitului bugetar

Postat la 18 iulie 2010 52 afişări

Fondul Monetar International (FMI) si Uniunea Europeana (UE) au suspendat discutiile de evaluare cu Ungaria in cadrul acordului de imprumut incheiat la sfarsitul lui 2008, avertizand ca guvernul de la Budapesta trebuie sa adopte masuri dure pentru reducerea deficitului bugetar.

Suspendarea discutiilor inseamna ca Ungaria nu va avea acces la fondurile ramase din pachetul de finantare in valoare de 20 de miliarde de euro primit de la FMI si UE.

Negocierile cu institutiile internationale creditoare ar fi trebuit sa se incheie la inceputul saptamanii urmatoare. Analistii considera ca forintul s-ar putea deprecia puternic luni, la deschiderea pietelor financiare, din cauza incertitudinilor legate de acordul stand-by. Ungaria intentiona sa foloseasca fondurile ramase ca pe o facilitate de siguranta, intrucat statul se finanteaza de pe pietele internationale inca de anul trecut.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
economie,
FMI,
acord,
Ungaria,
suspendare,
reducere,
deficit
/actualitate/fmi-si-ue-suspenda-evaluarea-acordului-cu-ungaria-cer-masuri-dure-de-reducere-a-deficitului-bugetar-6598937
6598937
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.