FMI: Sectorul bancar global va trebui sa refinanteze in urmatorii doi ani datorii de 3.600 mld.dolari

Postat la 13 aprilie 2011 21 afişări

Sectorul bancar global va trebui sa refinanteze in urmatorii doi ani datorii de 3.600 de miliarde de dolari, cea mai acuta nevoie de fonduri fiind inregistrata de institutiile de credit din Irlanda si Germania, a anuntat, miercuri, Fondul Monetar International (FMI).

"Aceasta nevoie de fonduri a bancilor se suprapune unui necesar mai ridicat de refinantare al statelor, intensificand competitia pentru resurse financiare limitate", se arata intr-un raport al FMI privind stabilitatea sistemului financiar mondial.

Bancile din Europa au nevoie de rezerve mai mari de capital pentru a redobandi increderea investitorilor si pentru a reduce riscul unei noi crize financiare, considera analistii Fondului.

Per ansamblu, stabilitatea sistemului financiar mondial s-a imbunatatit in ultimele sase luni, iar principala provocare in urmatoarea perioada va fi finantarea bancilor si statelor, mai ales in statele vulnerabile din zona euro.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
FMI,
sectorul bancar,
banci
/actualitate/fmi-sectorul-bancar-global-va-trebui-sa-refinanteze-in-urmatorii-doi-ani-datorii-de-3-600-mld-dolari-8154269
8154269
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.