FMI se implică tot mai mult în Europa, încercând să împiedice o nouă criză a creditelor

Postat la 18 noiembrie 2011 14 afişări

Fondul Monetar Internaţional (FMI) se implică tot mai insistent în eforturile UE de rezolvare a crizei datoriilor de stat, încercând să împiedice o nouă criză globală a creditelor care ameninţă creşterea economică mondială.

Incertitudinile se transformă în frustrare şi pe alocuri în panică în rândul guvernelor şi instituţiilor financiare din afara Europei, după ce Italia, Spania şi Franţa, cele mai mari economii din zona euro după Germania, sunt atacate pe pieţele financiare, iar presiunile de pe pieţele de credit devin tot mai puternice şi mai evidente. Până acum, Europa a încercat să soluţioneze pe cont propriu criza, iar FMI a acţionat doar ca partener în eforturile de salvare ("bailout"), în aşa-numita Troika, alături de Comisia Europeană şi Banca Centrală Europeană.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
financiar,
fmi,
europa,
criza,
credite
/actualitate/fmi-se-implica-tot-mai-mult-in-europa-incercand-sa-impiedice-o-noua-criza-a-creditelor-8987183
8987183
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.