FMI recomanda "o taxa pe profiturile excesive" ale bancilor

Postat la 07 aprilie 2010 13 afişări

Prelevarile statelor s-ar face asupra veniturilor totale, intr-un procent care sa nu descurajeze tranzactiile, dar care sa-i opreasca pe bancheri de la a acumula prea multe active, precum in perioada premergatoare crizei financiare din 2008.

O asa-numita "taxa pe profiturile excesive" - aplicabila, de fapt, cifrei de afaceri, dar fara a exclude dreptul guvernelor de a taxa ulterior si profiturile - reprezinta metoda prin care Fondul Monetar International (FMI) considera ca s-ar putea reduce riscul aparitiei altei crize financiare precum cea din 2008.

Daca s-ar preleva o taxa din totalul veniturilor, bancherii ar fi descurajati sa se mai angajeze in acumularea excesiva de active, dintre care multe s-au dovedit a fi "toxice" (credite neperformante).

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
economie,
FMI,
propunere,
impozit,
banci,
profit,
criza
/actualitate/fmi-recomanda-o-taxa-pe-profiturile-excesive-ale-bancilor-5827171
5827171
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.