FMI îndeamnă BCE să reducă dobânzile şi să permită creşterea preţurilor

Autor: Adrian Cojocar Postat la 11 martie 2013 13 afişări

Zona euro ar putea avea nevoie de dobânzi mai mici la nivel general şi de o inflaţie mai mare în ţări precum Germania pentru a asigura o revenire economică sustenabilă cu beneficii palpabile,

FMI îndeamnă BCE să reducă dobânzile şi să permită creşterea preţurilor

Zona euro ar putea avea nevoie de dobânzi mai mici la nivel general şi de o inflaţie mai mare în ţări precum Germania pentru a asigura o revenire economică sustenabilă cu beneficii palpabile, a declarat şefa FMI Christine Lagarde. Fostul ministru de finanţe al Franţei a asigurat că zona euro a progresat substanţial din vara anului trecut şi tensiunile financiare s-au redus. „Politicile monetare ar trebui să rămână relaxate şi credem că a mai rămas spaţiu de manevră pentru ca BCE să reducă şi mai mult dobânzile. De asemenea, pentru a aduce un echilibru, este nevoie de o inflaţie mai lentă şi de salarii mai mari în sud, dar şi de permiterea unei inflaţii mai mari în ţări precum Germania. Şi acesta este un aspect al solidarităţii pan-europene“, a menţionat Lagarde. BCE a menţinut săptămâna trecută dobânda de politică monetară la minimul record de 0,75%. Şefa FMI a notat că liderii europeni ar trebui să insiste mai puţin pe respectarea ţintelor de reducere a deficitelor bugetare pentru a nu submina creşterea economică şi pentru a ajuta populaţia afectată de recesiune.

Mai multe pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
fmi,
bce,
preturi,
dobanzi
/actualitate/fmi-indeamna-bce-sa-reduca-dobanzile-si-sa-permita-cresterea-preturilor-10659355
10659355
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.