FMI: Franta va rata tinta de 3% pentru deficitul bugetar din 2013 daca nu va lua noi masuri

Postat la 28 iulie 2011 9 afişări

Franta va rata tinta de 3% pentru deficitul bugetar din 2013, daca nu va lua masuri suplimentare de reducere a cheltuielilor pe termen mediu, a avertizat miercuri Fondul Monetar International (FMI).

In conditiile in care Franta se apropie de alegerile prezidentiale din Aprilie, FMI sustine o propunere a presedintelui Nicolas Sarkozy de introducere in Constitutie a obligativitatii bugetului echilibrat, respinsa cu vehementa de Partidul Socialist. Sarkozy si-a pus in joc reputatia cu angajamentul de a reduce deficitul bugetar de la 7,1% din PIB anul trecut la nivelul de 3% prevazut in Pactul de Stabilitate si Crestere al zonei euro, pana in 2013. In raportul anual privind economia franceza, FMI anticipeaza ca economia franceza va rata estimarile guvernamentale privind cresterea si veniturile fiscale. Fondul se asteapta ca deficitul bugetar sa scada de la 5,7% in acest an la 4,8% in 2012, fara sa ajunga insa sub 3,8% din PIB in 2013.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
fmi,
franta,
tinta,
deficit bugetar,
masuri
/actualitate/fmi-franta-va-rata-tinta-de-3-pentru-deficitul-bugetar-din-2013-daca-nu-va-lua-noi-masuri-8534446
8534446
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.