FMI estimeaza o inflatie in Romania de 4% pentru sfarsitul anului, la limita superioara a tintei BNR

Postat la 12 aprilie 2011 14 afişări

Fondul Monetar International (FMI) estimeaza o inflatie de 4% pentru sfarsitul acestui an, la limita superioara a intervalului tintit de Banca Nationala a Romaniei (BNR), potrivit raportului privind evolutia economiei mondiale, publicat, luni, de FMI.

BNR tinteste pentru acest an o inflatie de 3%, plus/minus un punct procentual, iar pentru sfarsitul anului estimeaza 3,6%. Anul urmator, cresterea preturilor se va tempera la 3%, estimeaza Fondul. Potrivit datelor anuntate, luni, de Institutul National de Statistica, inflatia anuala a urcat de la 7,6% in februarie la 8,01% in martie, atingand maximul din august 2008, dupa ce rata lunara s-a situat la 0,6% in principal ca urmare a scumpirii cartofilor, fructelor proaspete, zaharului si combustibililor.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
economie,
FMI,
estimari,
inflatie,
2011
/actualitate/fmi-estimeaza-o-inflatie-in-romania-de-4-pentru-sfarsitul-anului-la-limita-superioara-a-tintei-bnr-8148326
8148326
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.