FMI anunţă că sancţiunile vor diminua creşterea economică la nivel mondial

Autor: Mihai Draghici Postat la 11 martie 2022 25 afişări

FMI anunţă că sancţiunile vor diminua creşterea economică la nivel mondial

Fondul Monetar Internaţional (FMI) va revizui în scădere perspectivele de creştere economică la nivel mondial pentru anul 2022, a anunţat joi seară directorul general al instituţiei, Kristalina Georgieva, în contextul efectelor sancţiunilor impuse de Occident Rusiei din cauza războiului din Ucraina.

"Avem un impact tragic al războiului din Ucraina. Avem o contracţie majoră în Rusia şi vedem impactul probabil asupra perspectivelor economiei mondiale", a declarat Kristalina Georgieva, potrivit cotidianului Le Monde şi postului FranceInfo.

"Probabil vom revizui în scădere perspectivele privind creşterea economică mondială. Deşi economia nu şi-a revenit în totalitate după pandemie, o criză fără precedent, acum situaţia este şi mai şocantă. S-a produs ceea ce era de neimaginat, avem un război în Europa", a subliniat Kristalina Georgieva, fără a oferi vreo cifră.

În aprilie sunt programate reuniunile de primăvară ale Fondului Monetar Internaţional şi Băncii Mondiale.

În ianuarie, Fondul Monetar Internaţional estima o creştere economică la nivel mondial de 4,4% anul acesta, care era oricum în scădere faţă de estimarea de 4,9% din octombrie.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
fmi,
economie,
rusia/ucraina

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.