FMI: Alegerile din 2012 sunt cel mai mare pericol pentru reformele asumate de Romania

Postat la 28 aprilie 2011 13 afişări

Cel mai mare pericol pentru continuarea reformelor asumate de Romania fata de institutiile internationale este reprezentat de alegerile din 2012, intrucat Guvernul ar putea renunta la unele dintre acestea pe motiv ca a fost depasita criza si economia revine pe crestere, apreciaza reprezentantii FMI.

"Trebuie sa fim realisti ca in momentul in care economia incepe sa isi revina cei din sfera politica vor incepe sa spuna: «S-a terminat cu criza, hai sa o lasam mai moale cu reformele»", au afirmat surse apropiate discutiilor dintre autoritati si delegatia FMI. Anul viitor vor avea loc atat alegeri locale, cat si parlamentare. FMI cere autoritatilor sa accelereze procesul prin care vor fi stabilite ce actiuni trebuie luate in ceea ce priveste companiile de stat, respectiv privatizarea, inchiderea sau restructurarea acestora. Discutiile cu delegatia FMI se vor axa pe 18 companii. O misiune comuna a FMI, Comisiei Europene si Bancii Mondiale se afla la Bucuresti, in perioada 27 aprilie-9 mai, pentru prima evaluare a noului acord.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
fmi,
alegeri,
pericol,
stabilitate,
economie
/actualitate/fmi-alegerile-din-2012-sunt-cel-mai-mare-pericol-pentru-reformele-asumate-de-romania-8198104
8198104
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.