FMI a revizuit prognoza de creştere economică a României la 2% în acest an şi 2,25% în 2014

Postat la 31 iulie 2013 41 afişări

Fondul Monetar Internaţional (FMI) a îmbunătăţit prognoza de creştere economică a României pentru acest an la 2% şi la 2,25% anul viitor, pe fondul unor exporturi mai puternice în primul semestru şi a unei producţii agricole mai bune, a declarat Andrea Schaechter, şeful misiunii FMI în România.

FMI a revizuit prognoza de creştere economică a României la 2% în acest an şi 2,25% în 2014

 "Constatăm că redresarea economică se accelerează şi continuă să se accelereze. În prima parte a anului, exporturile au fost mai puternice, în timp ce cererea internă s-a menţinut slabă. Producţia agricolă este mult mai bună decât anul trecut. Având în vedere aceste lucruri, am crescut proiecţia pentru creşterea economică la 2% pentru acest an, iar pentru anul viitor ne aşteptăm ca această redresare să continue, avem o proiecţie de «doi şi un sfert» pentru anul viitor", a afirmat Schaechter într-o conferinţă de presă, la finalul misiunii FMI privind discuţiile în legătură cu noul acord de împrumut.

Ministrul delegat al Bugetului, Liviu Voinea, a declarat luni că prognoza de creştere economică pentru acest an a fost ridicată, în urma discuţiilor cu FMI, de la 1,6% la 1,9%, Guvernul estimând însă pentru sfârşitul anului un avans al PIB peste noua ţintă.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/fmi-a-revizuit-prognoza-de-crestere-economica-a-romaniei-la-2-in-acest-an-si-2-25-in-2014-11184776
11184776
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.