FMI a înrăutăţit prognozele de creştere economică pentru SUA şi economia mondială

Postat la 12 aprilie 2013 27 afişări

FMI a înrăutăţit estimarea privind creşterea SUA în acest an de la 2% la 1,7%, iar pe cea pentru economia mondială de la 3,5% la 3,4%, în timp ce pentru zona euro a menţinut prognoza din ianuarie, privind o contracţie de 0,2%, arată versiunea preliminară a unui raport al Fondului.

FMI a înrăutăţit prognozele de creştere economică pentru SUA şi economia mondială

 Documentul a fost prezentat board-ului FMI săptămâna trecută şi ar putea fi modificat înainte de publicarea programată marţi, scrie Bloomberg.

În Statele Unite, măsurile de austeritate fiscală intrate în vigoare în martie vor limita temporar consumul, se arată în raport.

În zona euro, incertitudinile generate de impasul politic din Italia se adaugă dificultăţilor liderilor europeni în combaterea crizei datoriilor, afirmă Fondul.

"Drumul recuperării din economiile avansate rămâne dificil. Trendul slab al economiei la sfârşitul anului trecut şi începutul lent din 2013 evidenţiază că persistă încă piedici majore", se arată în documentul FMI.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/fmi-a-inrautatit-prognozele-de-crestere-economica-pentru-sua-si-economia-mondiala-10739153
10739153
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.