FMI a dublat tinta de inflatie pentru Romania, dupa cresterea TVA

Postat la 04 iulie 2010 20 afişări

Consiliul Director al FMI a aprobat revizuirea tintei de inflatie pentru 2010 stabilita in acordul stand-by incheiat cu Romania, de la 3,5% la 7,9%, dupa cresterea TVA de la 24%, a declarat pentru MEDIAFAX seful misiunii de evaluare a institutiei financiare internationale, Jeffrey Franks.

"In Consiliul de vineri am aprobat deja o revizuire a tintei noastre de inflatie pentru acest an, ca urmare a cresterii TVA. Am majorat tinta cu 4-4,5 puncte procentuale, astfel ca centrul bandei de fluctuatie va fi de 7,9%", a spus Franks. El a mentionat ca FMI se asteapta ca impactul cresterii TVA sa aiba un singur efect asupra preturilor, care va disparea gradual in cursul anului viitor, astfel ca nu vor exista presiuni inflationiste persistente.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
economie,
FMI,
inflatie,
tinta,
revizuire,
crestere,
TVA
/actualitate/fmi-a-dublat-tinta-de-inflatie-pentru-romania-dupa-cresterea-tva-6490123
6490123
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.