Fluxul de gaze ruseşti către Germania prin conducta Yamal se reduce, dar preţurile scad

Autor: Dorin Oancea Postat la 18 noiembrie 2021 31 afişări

Fluxurile de gaze naturale ruseşti prin gazoductul Yamal-Europa către Germania s-au redus joi dimineaţă, potrivit datelor operatorului german de reţea Gascade, însă preţurile gazelor au scăzut, în pofida incertitudinii continue privind aprovizionarea cu gaze ruseşti în această iarnă, scrie Reuters.

Fluxul de gaze ruseşti către Germania prin conducta Yamal se reduce, dar preţurile scad

Preţul gazelor a crescut săptămâna aceasta, după ce autoritatea de reglementare în domeniul energiei din Germania a suspendat procesul de aprobare pentru Nord Stream 2, noua conductă construită pentru a aduce gazul rusesc în Europa.

Fluxurile prin conducta Yamal-Europe în Germania la punctul de măsurare Mallnow, la graniţa cu Polonia, au fost de puţin sub 11.800.000 de kilowaţi oră (kWh) la ora 1000 GMT joi dimineaţa, în scădere de la aproximativ 12.300.000 de kilowaţi oră, înregistrat miercuri, arată datele.

Conducta este una dintre principalele rute pentru exporturile de gaze ruseşti către Europa.

Volumele la punctul de măsurare Velke Kapusany de la graniţa dintre Slovacia şi Ucraina, o altă rută majoră către Europa, au fost de un milion de megawaţi oră sau 94,4 milioane de metri cubi, similar cu zilele precedente.

Decizia Germaniei de a suspenda certificarea gazoductului Nord Stream 2 ar putea întârzia punerea în funcţiune a acestuia până în luna martie a anului viitor, au declarat surse pentru Reuters în această săptămână. Kremlinul a refuzat să comenteze joi.

"Nimeni nu poate sau nu ar trebui să întrerupă activitatea autorităţii de reglementare (germane). Compania (Nord Stream 2) îndeplineşte toate formalităţile birocratice pentru ca acest proces de certificare să fie finalizat", a declarat reporterilor purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Înfiinţarea unei societăţi cu răspundere limitată în Germania, aşa cum se cere acum, poate dura câteva săptămâni sau mai mult, dacă, de exemplu, trebuie obţinute documente sau dovezi în formatele prevăzute de legislaţia germană privind înregistrarea societăţilor comerciale, spun avocaţii. citeste mai departe

Cu toate acestea, preţurile europene la gaze s-au relaxat joi dimineaţă, pe o piaţă foarte volatilă, din cauza perspectivelor de vreme mai blândă în decembrie şi în condiţiile în care şi alte mărfuri energetice au scăzut.

Contractul european de referinţă TTF pentru prima lună a scăzut cu 3,70 euro, la 91,80 euro pe megawatt/oră, la ora 1020 GMT.

Preţul petrolului a scăzut joi la minimul ultimelor şase săptămâni, în condiţiile în care China a anunţat că se pregăteşte să elibereze rezerve strategice.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
gaze,
europa,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.