Florin Talpeş a vândut Ascenta norvegienilor de la Computas

Autor: Anca Barbulescu Postat la 03 februarie 2013 353 afişări

Ascenta IT, compania de consultanţă IT deţinută de familia Talpeş, a fost vândută la sfârşitul anului trecut norvegienilor de la Computas, care au devenit acţionar majoritar printr-o operaţiune de majorare de capital în urma căreia deţin 84% din acţiuni, în timp ce antreprenorii Florin şi Măriuca Talpeş mai au doar 1%. În urma tranzacţiei au intrat însă în acţionariat şi Florian Enea, directorul general al Ascenta IT, cu 9% din acţiuni, dar şi Paul Herda, directorul comercial al companiei, cu restul de 6%.

Achiziţia Ascenta face parte din strategia Computas de a-şi extinde activitatea pe piaţa europeană. Ascenta IT Services estimează pentru acest an o cifră de afaceri de cinci milioane de euro şi are în plan dublarea echipei.

Potrivit datelor de la Ministerul de Finanţe, în 2011, cel mai recent an pentru care există deocamdată informaţii, compania lui  Florin Talpeş avut un număr mediu de 2 angajaţi şi o cifră de afaceri de 4.672 de euro - situaţie care nu reflectă cel mai probabil businessul firmei. Cu atât mai mult cu cât, conform comunicatului prin care firma norvegiană anunţă tranzacţia, Ascenta a înregistrat în 2011 o cifră de afaceri de 40 de milioane de coroane norvegiene (aproximativ 5,4 mil. euro) şi un profit de 10 milioane de coroane norvegiene (aproximativ 1,3 mil. euro).

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
IT&C,
Ascenta,
Computas,
Talpes,
vanzare,
tranzactie
/actualitate/florin-talpes-a-vandut-ascenta-norvegienilor-de-la-computas-10539634
10539634
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.