Florin Cîţu, despre noi restricţii: ”Lucrurile sunt puţin diferite”

Autor: Andreea Tobias Postat la 19 martie 2021 104 afişări

Florin Cîţu, despre noi restricţii: ”Lucrurile sunt puţin diferite”

Premierul Florin Cîţu spune că nu are în vedere în acest moment noi restricţii în România. Prioritară este accelerarea campaniei de vaccinare, „singura soluţie pe termen lung”.

Întrebat dacă se gândeşte să introducă noi restricţii sau să înăsprească măsurile care se aplică la nivel naţional, în contextul bilanţului coronavirus de vineri, premierul a răspuns că îi place şi lui să se uite la date şi a amintit că cifrele pe care le vedem acum le aveam şi în decembrie anul trecut, dar astăzi avem „cu puţin mai multe restricţii”, cu referire la reducerea orei de circulaţie noaptea.

„În acelaşi timp, creşterea numărului de persoane care ajung la ATI este mai mică decât vedeam în valul anterior. Atunci mergeau de la 600 la 1.200, acum mergem de la 950 la 1.300. Iar astăzi avem un lucru în plus pe care nu îl aveam acum două luni: campania de vaccinare. Avem vaccin”, a spus premierul.

Astfel, toate aceste aspecte trebuie luate toate în calcul înainte de orice decizie despre viitoarele măsuri.

„Prioritar pentru mine este să accelerăm campania de vaccinare cu toate posibilităţile pe care le avem, pentru că este singura soluţie de a putea ieşi cât mai repede din pandemie. Orice alte lucruri sunt doar temporare şi rezolvă problema pe termen scurt. Campania de vaccinare este singura soluţie pe termen lung”, a afirmat Cîţu, precizând că nu ia în considerare alte restricţii în acest moment.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
cîţu,
restricţii,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.