Florin Cîţu atrage atenţia: „Jumătate din localităţile din România au venituri mai mici decât costurile cu salariile”

Postat la 13 iulie 2021 68 afişări

Florin Cîţu atrage atenţia: „Jumătate din localităţile din România au venituri mai mici decât costurile cu salariile”

Premierul Florin Cîţu a declarat luni că este necesară o reformă în ceea ce priveşte cheltuielile la nivelul unităţilor administrativ teritoriale.

Potrivit acestuia, în jumătate dintre UAT-uri, veniturile proprii sau chiar veniturile totale sunt mai mici decât costurile cu salariile şi spune că acest model nu este sustenabil.

Declaraţia premierului a fost făcută în debutul Adunării Generale a Asociaţiei Municipiilor din România (AMR).

„Astăzi, în România, sunt jumătate dintre unităţile administrativ-teritoriale unde veniturile proprii sau chiar veniturile totale sunt mai mici decât costurile cu salariile, de exemplu. Acesta nu este un model sustenabil şi trebuie să vedem cum găsim o soluţie aici. În acelaşi timp, rata de colectare, în foarte multe din UAT-uri, nu este unde ar trebui să fie şi aici putem să discutăm de ce unele dintre UAT-uri preferă să nu fie în ghişeul.ro sau alte sisteme care ar ajuta la colectare. (…) Am două lucruri pe care vreau să le discutăm – pentru că le-am discutat şi înainte. E vorba de o reformă a cheltuielilor – să ne uităm puţin la cheltuieli – şi bineînţeles la gradul de colectare”, a declarat Florin Cîţu.

Cititi mai multe pe www.gandul.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
atragere,
costuri,
romania

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.