Florin Busuioc (Busu), între viaţă şi moarte. Dr. Paul Traşcă, medicul care l-a operat: Şeful şecţiei de cadiologie avea telefonul închis. Am venit de acasă la ora 23.00

Postat la 07 noiembrie 2018 333 afişări

Medicul care l-a operat pe Florin Busuioc, Paul Traşcă, a declarat, pentru MEDIAFAX, că actorul a ajuns în stare foarte gravă la spital, unde a mai suferit încă 3 stopuri cardiace. Acesta a confirmat că şeful secţiei avea telefonul închis, deşi spune că nu avea neapărat nevoie de acord pentru intervenţia medicală necesară lui Florin Busuioc.

Florin Busuioc (Busu), între viaţă şi moarte. Dr. Paul Traşcă, medicul care l-a operat: Şeful şecţiei de cadiologie avea telefonul închis. Am venit de acasă la ora 23.00

"Da, este adevărat că şeful şecţiei de cadiologie avea telefonul închis. Nu aveam neapărat nevoie de acordul lui. Era o chestiune formală. Florin Busuioc a suferit un infarct, era undeva la Filarmonica din Craiova, din câte am înţeles. Era la un spectacol. A suferit un infarct, urmat de un stop cardiac, a fost resuscitat destul de repede de colegii de la Urgenţe, i-a fost administrat un tratament trombolitic. A fost adus în departamentul de urgenţă al spitalului din Craiova. Aici a făcut încă trei stopuri cardiace, care s-au resuscitat, s-a pus problema transportului la Bucureşti, dar din păcate, condiţiile atmosferice nu au permis zborul cu elicopterul pentru că era ceaţă. Starea hemo-dinamică era una foarte gravă. Era un şoc cardiogen, tensiune 6, era intubat, ventilat mecanic", a declarat doctorul Paul Traşcă, pentru MEDIAFAX.

Doctorul care l-a operat pe Florin Busuioc spune că a fost chemat de acasă şi a fugit repede la spital, neexistând personal pentru permanenţa în cazul acestor intervenţii.

"Noi am fost contactaţi de către managerul spitalului, de ministrul Sănătăţii. Am venit de acasă, pe la ora 23, că din păcate noi nu asigurăm program de infarct acut, că nu avem personalul necesar. S-au mai pus stenturi la noi, dar la pacienţi cronici sau şi la acuţi, la alt tip de infarct, care mai poate să aştepte. Eu sunt singurul care are competenţă, mă mai ajută un coleg rezident, este încă o colegă Emilia Goanţă, care mă mai ajută cu altfel de proceduri. Adică n-avem echipă mare să asigure”, a mai spus doctorul Paul Traşcă.

Întrebat despre starea lui Florin Busuioc după operaţie, medicul a declarat că actorul este stabil din punct de vedere cardiologic, iar totul depinde acum de recuperarea neurologică.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
inchidere,
operatie,
sectie,
sef,
telefon

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.