Fitch va retrograda ratingul Italiei, dacă ţara va pierde accesul pe pieţele financiare

Postat la 18 noiembrie 2011 11 afişări

Fitch Ratings va retrograda ratingul Italiei la cel mai redus nivel recomandat pentru investiţii, dacă ţara va pierde accesul pe pieţele financiare, dar agenţia a precizat că această variantă nu face parte din scenariul său de bază.

Italia se află probabil în recesiune şi este imperativ să aibă în continuare posibilitatea de a accesa pieţele, având în vedere că anul viitor urmează refinanţări mari de obligaţiuni, potrivit agenţiei de evaluare financiară. Fitch a retrogradat luna trecută ratingul Italiei de la "AA-" la "A+", cu perspectivă negativă. Noul premier italian, Mario Monti, a declarat că Italia, a treia mare economie din zona euro, se află într-o situaţie de urgenţă şi a promis că va aplica reforme ample, dar corecte, pentru a scoate ţara din criza financiară. Potrivit Fitch, guvernul de tehnocraţi condus de Monti trebuie să aplice reforme fiscale şi structurale, dar declinul economic din Italia şi Europa îi va complica sarcina.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
italia,
rating,
fitch,
piete financiare,
acces
/actualitate/fitch-va-retrograda-ratingul-italiei-daca-tara-va-pierde-accesul-pe-pietele-financiare-8987231
8987231
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.