Fitch: Riscurile bugetare vor mentine ratingul Romaniei sub nivelul recomandat pentru investitii

Postat la 23 martie 2011 9 afişări

Romania a inregistrat progrese in aplicarea reformelor prevazute in acordul cu FMI, dar inca se confrunta cu riscuri legate de ritmul consolidarii bugetare, care vor mentine deocamdata ratingul ratingul suveran sub nivelul recomandat pentru investitii, potrivit Fitch Ratings.

"Situatia se imbunatateste, dar exista inca riscuri semnificative", a declarat marti, pentru Reuters, Douglas Renwick, director la Fitch pentru ratingurile tarilor din regiunea EMEA (Europa, Orientul Mijlociu si Africa). In cadrul acordului cu FMI, Guvernul a aplicat masuri dure de reforma, precum reduceri de salarii in sectorul public si majorarea TVA, prin care a consolidat finantele publice si a recastigat increderea pietelor. Cu o pozitie mai sigura a Executivului si un nou acord cu FMI, de tip preventiv, este asteptata revenirea la crestere a economiei Romaniei, ceea ce ar putea avea o influenta pozitiva asupra ratingurilor, noteaza Reuters.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
fitch,
riscuri,
investitii,
Romania,
rating
/actualitate/fitch-riscurile-bugetare-vor-mentine-ratingul-romaniei-sub-nivelul-recomandat-pentru-investitii-8088073
8088073
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.