Fitch: Guvernul României are un necesar de împrumut de 15 miliarde de euro pentru acest an

Postat la 14 ianuarie 2013 8 afişări

Guvernul României are un necesar brut de finanţare de 14,9 miliarde de euro pentru acest an, influenţat şi de plăţile către FMI în contul împrumutului primit în perioada 2009-2011, în timpul crizei financiare, potrivit calculelor agenţiei de rating Fitch.

Guvernul are nevoie în acest an de 2,8 miliarde de euro pentru finanţarea deficitului bugetar, 6,1 miliarde de euro pentru refinanţarea de datorii pe termen mediu şi lung, precum şi 6 miliarde de euro pentru datorii pe termen scurt. Executivul a prefinanţat până la sfârşitul anul trecut 12% din necesarul total de 14,9 miliarde de euro.

Necesarul brut de finanţare este echivalent cu 10,1% din PIB, potrivit Fitch.

România nu are de răscumpărat în acest an obligaţiuni de pe piaţa internaţională, însă ajung la scadenţă două emisiuni pe piaţa internă denominate în euro.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Fitch,
Guvern,
împrumut
/actualitate/fitch-guvernul-romaniei-are-un-necesar-de-imprumut-de-15-miliarde-de-euro-pentru-acest-an-10463014
10463014
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.