Fitch a retrogradat ratingurile a opt regiuni din Spania, în plină criză

Postat la 01 iunie 2012 12 afişări

Fitch Ratings a retrogradat joi ratingurile a opt regiuni din Spania, între care şi cel al Madridului, cu una până la trei trepte, invocând deficitele bugetare structurale care afectează ţara, în plină criză financiară.

În afara Madridului, al cărui rating fost redus cu o treaptă la nivelul A-, celelalte regiuni cu calificative retrogradate sunt Catalonia (cu două trepte, la BBB), Astoria (cu două trepte la BBB+), Andaluzia (cu trei trepte la BBB), Ţara Bascilor (cu două trepte la A+), Murcia (trei trepte la BBB), Canare (cu trei trepte la BBB) şi Cantabria (două trepte la BBB+). Toate ratingurile au perspectivă negativă, fiind posibil să fie retrogradate din nou, pe termen mediu. Decizia are loc într-o perioadă în care Spania se confruntă cu tensiuni extreme pe pieţele financiare, în timp ce guvernul de la Madrid va publica vineri situaţia conturilor regiunilor, din primul trimestru.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
spania,
zona euro,
rating,
criza
/actualitate/fitch-a-retrogradat-ratingurile-a-opt-regiuni-din-spania-in-plina-criza-9693881
9693881
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.