Fitch a readus ratingul Bucurestiului in categoria recomandata investitorilor

Postat la 13 august 2011 12 afişări

Agentia de evaluare financiara a imbunatatit ratingul pentru creditele pe termen lung in valuta ale Primariei Bucuresti, de la "BB+" la "BBB-", emitentul revenind astfel in categoria recomandata pentru investitii, dupa o decizie similara in privinta Romaniei la inceputul lunii iulie.

Treapta "BBB-" este ultima din categoria recomandata investitorilor, in timp ce "BB+" este cel mai ridicat nivel al categoriei nerecomandate pentru investitii. Ratingul pentru credite pe termen lung in lei a fost imbunatatit de la "BBB-" la "BBB", potrivit unui comunicat Fitch. Ratingurile pentru credite pe termen lung au perspectiva stabila. Agentia a revizuit pozitiv si calificativul pentru imprumuturi pe perioada scurta, de la "B" la "F3". "Decizia ia in calcul imbunatatirea situatiei bugetului si istoricul bun al orasului in privinta fondurilor disponibile pentru plata datoriilor. Noul rating tine cont si de cresterea datoriei Bucurestiului, administrata prudent in opinia Fitch", se arata in comunicat.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
financiar,
fitch,
rating,
bucuresti,
investitori
/actualitate/fitch-a-readus-ratingul-bucurestiului-in-categoria-recomandata-investitorilor-8614092
8614092
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.