Fiscul va publica lista cu firmele implicate în reţele de evaziune fiscală

Postat la 04 ianuarie 2017 267 afişări

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) va face publică “lista neagră” a firmelor implicate în reţele de evaziune fiscală, astfel încât partenerii de afaceri să afle din timp şi să evite să mai facă afaceri cu acestea, a declarat, miercuri, Viorel Ştefan, propunerea pentru Finanţe.

Fiscul va publica lista cu firmele implicate în reţele de evaziune fiscală

"Vom obliga ANAF să ţină o black list cu aceste firme, astfel încât contribuabilul să ştie cu cine intră în afaceri", a declarat miercuri Viorel Ştefan, în cadrul audierilor.

Acesta a arătat că actualele prevederi permit Fiscului să ia măsuri împotriva tuturor firmelor aflate în relaţie cu o companie acuzată de evaziune.

Fostul ministru de Finanţe, Eugen Orlando Teodorovici i-a sugerat ministrului propus de PSD să existe şi o “listă a ruşinii„, cu firmele care au de încasat bani de la Stat.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.