Firmele care întârzie lucrările publice nu mai pot cere ajustarea preţurilor

Autor: Mediafax Postat la 25 ianuarie 2013 48 afişări

Firmele care execută lucrări publice şi întârzie proiectul din cauze neimputabile lor vor avea dreptul să solicite ajustarea preţului numai într-o anumită limită, dar nu vor mai fi îndreptăţite să solicite, ca în prezent, penalităţi şi/sau daune-interese pentru astfel de cazuri.

Firmele care execută lucrări publice şi întârzie proiectul din cauze neimputabile lor vor avea dreptul să solicite ajustarea preţului numai într-o anumită limită, dar nu vor mai fi îndreptăţite să solicite, ca în prezent, penalităţi şi/sau daune-interese pentru astfel de cazuri. Regula va fi introdusă de Guvern printr-o nouă modificare a legislaţiei privind achiziţiile publice, la recomandarea firmei de consultanţă şi audit Deloitte, în contextul în care numeroase lucrări de infrastructură, precum cele de autostrăzi, întârzie deoarece statul nu poate asigura finanţarea, iar cuantumul penalităţilor datorate îl depăşeşte în unele cazuri pe cel al plăţilor efective pentru lucrare.

Toate stirile sunt pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Firme,
lucrări publice
/actualitate/firmele-care-intarzie-lucrarile-publice-nu-mai-pot-cere-ajustarea-preturilor-10521722
10521722
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.