Firea, despre alocarea de fonduri pentru sistemul termic: Mă bucur că proiectul meu e apreciat de CE

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 27 mai 2021 42 afişări

„Mă bucur că proiectul realizat de mine şi echipa mea este apreciat şi finanţat de Comisia Europeană”, spune Gabriela Firea, după ce Comisia Europeană a aprobat o investiţie de 216 milioane euro din Fondul de coeziune pentru modernizarea sistemului de transport al energiei termice din Bucureşti.

Firea, despre alocarea de fonduri pentru sistemul termic: Mă bucur că proiectul meu e apreciat de CE

„216 milioane euro din fonduri europene pentru refacerea a 212 km de conducte din Bucureşti! Mă bucur că proiectul realizat de mine şi echipa mea este apreciat şi finanţat de Comisia Europeană. Vor fi înlocuiţi 212 km de conducte, unele vechi de peste 50 de ani. m muncit 3 ani, dosarele acestui proiect umplu o cameră întreagă. Am obţinut pentru Bucureşti o finanţare consistenta, de 216 milioane euro din Fondul de coeziune. Iar astăzi a fost anunţată, oficial, şi aprobarea investiţiei de către Comisia Europeană”, transmite Gabriela Firea.

Fostul primar general al Capitalei reia declaraţia comisarului pentru coeziune şi reforme, Elisa Ferreira, potrivit căreia „această investiţie a UE în modernizarea unei infrastructuri esenţiale pentru capitala României este un bun exemplu de proiect care poate îndeplini simultan obiectivele de îmbunătăţire a vieţii de zi cu zi a cetăţenilor, cât şi cele ale Pactului verde şi în materie de schimbări climatice”.

„Chiar dacă fostul ministru al Fondurilor Europene a ţinut contractul în sertar din luna iulie 2020 pană după alegeri, ca să fie semnat de noul primar, reprezentanţii autorităţilor europene ştiu cine a muncit şi a realizat acest proiect. Îi felicit pe toţi cei implicaţi, profesioniştii din PMB, fostul RADET, acum Termoenergetica, pentru seriozitatea şi implicarea lor. Sper că noul primar va folosi aceşti bani europeni corect, legal şi la timp, în beneficiul bucureştenilor”, conchide Firea.

Comisia Europeană a aprobat o investiţie de 216 milioane euro din Fondul de coeziune pentru modernizarea sistemului de transport al energiei termice din Bucureşti.

Sistemul de transport al energiei termice din Bucureşti este unul dintre cele mai mari din lume, furnizând căldură şi apă caldă unui număr de peste 1,2 milioane de persoane. 211,94 km de conducte, echivalentul a 105,97 km de sistem de transport, vor fi înlocuiţi pentru a remedia problema actuală a pierderii a aproximativ 28 % din căldură între sursă şi consumator, arată un comunicat al comisiei.

În plus, va fi instalat un nou sistem de detectare a scurgerilor. Proiectul va asigura un sistem de transport al energiei termice durabil şi accesibil ca preţ, sporind eficienţa energetică a reţelei pentru o mai bună calitate a vieţii locuitorilor şi a aerului datorită unei reduceri substanţiale a gazelor care urmează să fie arse.

Acest lucru va contribui la obiectivul României de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră în conformitate cu obiectivele Pactului verde european.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
firea,
europeană,
proiect

ALEPH STORY: Piaţa imobiliară fierbe: Preţurile apartamentelor cresc de la o lună la alta. O discuţie cu Dana Ciriperu, Ziarul Financiar şi Dan Pavel, Aleph News

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.