Firea: Cîţu mai are, probabil, de angajat chelneriţe la Ape şi foste miss la spitale

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 19 februarie 2021 141 afişări

Premierul Florin Cîţu mai are, probabil, de angajat chelneriţe la Ape şi foste miss la spitale, altfel nu se explică de ce vrea să scape de înalţii funcţionari publici care sunt secretari generali şi directori în instituţiile de stat, afirmă prim-vicepreşedintele PSD Gabriela Firea.

Firea: Cîţu mai are, probabil, de angajat chelneriţe la Ape şi foste miss la spitale

„Premierul Florin Cîţu mai are, probabil, de angajat chelneriţe la Ape şi foste miss la spitale, altfel nu se explică de ce vrea să scape de înalţii funcţionari publici care sunt secretari generali şi directori în instituţiile de stat. Tocmai că posturile de înalţi funcţionari au fost depolitizate pentru a profesionaliza aparatul de stat, iar Cîţu vrea să revină la numirea de politruci fără experienţă în domeniu! Sau, precum comuniştii, vrea să aplice politica rotaţiei de cadre, azi eşti jurist, mâine economist, poimâine paznic! Dar care ar fi logica, în loc să ai oameni specializaţi pe un anumit domeniu, de ce să ai oameni care să ştie puţin, adică nimic, din toate domeniile”, afirmă Gabriela Firea.

Ea spune că, „în vreme ce ameninţă cu tăieri de venituri şi disponibilizări”, liberalii au votat în Comisia de Muncă a Camerei Deputaţilor deblocarea angajărilor la stat.

„S-a lăudat cu asta chiar fostul ministrul al Muncii, Violeta Alexandru, acum deputat. O altă dovadă că liberalii vor, de fapt, să îşi angajeze politrucii de la partid şi să dea afară funcţionarii apolitici şi specializaţi! Adică exact ca în cazul chelneriţei de la Ape”, conchide Firea.

Premierul Florin Cîţu va propune coaliţiei de guvernare, luni, ca funcţiile de conducere din administraţia publică să aibă un mandat, iar performanţa celor numiţi să fie evaluată.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
firea,
cîţu,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.