Firea: Blocarea constituirii comisiei de anchetă, dovada că transparenţa invocată e doar ipocrizie

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 19 aprilie 2021 62 afişări

Blocarea costituirii comisiei de anchetă este dovada că transparenţa pe care o tot invocă reprezentanţii USR PLUS este în fapt doar ipocrizie cinică, un instrument de şantaj la adresa partenerilor din coaliţie, trasmite prim-vicepreşedintele PSD Gabriela Firea.

Firea: Blocarea constituirii comisiei de anchetă, dovada că transparenţa invocată e doar ipocrizie

„Românii au dreptul să afle tot adevărul! Iar vinovaţii trebuie să plătească imediat! Comunicarea de informaţii false reprezintă risc de securitate naţională şi este incriminată de Codul Penal art. 404. Liderii USR PLUS erau datori în faţa românilor să susţină prin vot, în Parlament, înfiinţarea Comisiei de anchetă, la iniţiativa noastră, după ce ministrul lor – Vlad Voiculescu –, a reconfirmat «mermeleala» datelor privind pandemia, astfel încât să se potrivească intereselor politice. În schimb, blocarea constituirii Comisiei de anchetă dovedeşte clar ipocrizia şi cinismul aşa-zişilor «reformatori» ai clasei politice.

În plus, blocarea Comisiei de anchetă nu va face altceva decât să adâncească neîncrederea românilor în comunicările oficiale ale Guvernului, punând în pericol grav inclusiv campania de vaccinare”, scrie pe Facebook Gabriela Firea.

Ea îi acuză pe reprezentanţii USR PLUS din cadrul Birourilor Permanente Reunite ale Parlamentului că, alături de cei ai PNL, au blocat constituirea Comisiei de anchetă, „dovedind încă o dată că transparenţa pe care o tot invocă este în fapt doar ipocrizie cinică, un instrument de şantaj la adresa partenerilor din coaliţie”.

„Dacă de la PNL nu mai aşteaptă nimeni nimic, USR este dator în faţa alegătorilor săi, a tuturor românilor, să susţină aflarea adevărului, cu atât mai mult că nu doar fostul ministru al Sănătăţii Vlad Voiculescu a vorbit public despre raportări false şi «mermelite», ci chiar liderul USR, vicepremierul Dan Barna a acuzat improvizaţiile, criteriile vagi şi lipsite de obiectivitate în stabilirea restricţiilor. Practic, declaraţiile celor doi oficiali ai guvernului – ministrul Sănătăţii şi vicepremierul Barna – reprezintă veritabile autodenunţuri la adresa modului în care guvernarea a minţit, a manipulat şi a luat decizii fără fundament ştiinţific, cu grave efecte asupra sănătăţii, drepturilor şi libertăţilor populaţiei. Până şi ultimul scandal pe tema ordinului care ar institui în ministerul Sănătăţii un grup care să investigheze raportările COVID-19, inclusiv numărul decedaţilor, despre care PNL şi premierul Cîţu spun că nu există, iar liderii USR susţin contrariul, arată cât de necesară este o comisie parlamentară care să facă lumină în tot acest hăţiş de minciuni, dezinformări şi manipulări”, conchide Firea.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
firea,
usr plus,
comisie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.