Firea: Am cerut prefectului revocarea hotărârii privind cele 4 spitale din sectorul 1

Autor: Cosmin Pirv Postat la 10 februarie 2021 43 afişări

Senatorul PSD Gabriela Firea a anunţat miercuri că a depus la Prefectura municipiului Bucureşti o plângere prealabilă prin care a cerut revocarea hotărârii prin care Primăria sectorului 1 „se descarcă de sarcina financiară în privinţa celor patru mari spitale”.

Firea: Am cerut prefectului revocarea hotărârii privind cele 4 spitale din sectorul 1

„Am depus, în numele tuturor celor prezenţi şi în numele câtorva consilieri locali şi generali, o plângere prealabilă prin care solicităm revocarea hotărârii de consliu de la Primăria sectorului 1 prin care aceasta se descarcă de sarcina financiară, şi am citat din expunerea de motive, în privinţa celor patru mari spitale de pe raza sectorului 1. Considerăm hotărârea aprobată săptămâna trecută la iniţiativa doamnei primar a sectorului 1 şi nelegală, dar şi imorală, deoarece sănătatea ar trebui să fie o prioritate”, a spus Gabriela Firea după întâlnirea avută miercuri cu prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu.

Acesta susţine că decizia este imorală, având în vedere că suntem în pandemie, dar că „chiar dacă ar fi fost o perioadă obişnuită aceasta nu era o manieră corectă să lase în aer patru spitale, toate de urgenţă, fără ca măcar să se asigure că administrarea, respectiv finanţarea este preluată de către Ministerul Sănătăţii sau de către Primăria Capitalei”.

Gabriela Firea susţine că a aflat de la Prefectura Capitalei că Primăaria sectorului 1 nu a trimis încă la Prefectură hotărârea, iar termenul legal este joi.

„Domnul prefect ne-a promis că va analiza din punct de vedere al legalităţii cu celeritate atât hătorârea în sine, cât şi plângerea prealabilă pe care am depus-o”, a mai spus Gabriela Firea.

Ea a anunţat săptămâna trecută că noul primar al sectorului 1 din Capitală „şi-a permis să taie finanţarea a patru spitale importante nu doar pentru Bucureşti, ci pentru întreaga ţară”.

„În cel mai mare sector - Sectorul 1 -, e jale! După ce că a <câştigat> prin fraudă, noul primar al dreptei unite împotriva oamenilor şi-a permis să taie finanţarea - pe modelul amicului Nicuşor -, a patru spitale importante nu doar pentru Bucureşti, ci pentru întreaga ţară: Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti - Floreasca, Spitalul Clinic de Chirurgie Plastică Reparatorie şi Arsuri, Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii <Grigore Alexandrescu> şi Spitalul Clinic de Urgenţe Oftalmologice”, a scris atunci pe Facebook Gabriela Firea.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.