Firea: Acuzaţiile lui Nicuşor Dan sunt de o ipocrizie incredibilă

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 22 octombrie 2020 94 afişări

Primarul general în exerciţiu, Gabriela Firea, afirmă că acuzaţiile formulate de Nicuşor Dan, că nu îşi poate prelua mandatul din cauza unor contestaţii în instanţă sunt de o ipocrizie incredibilă, având în vedere renumele de „procesoman” si „contestatar de serviciu”,.

Firea: Acuzaţiile lui Nicuşor Dan sunt de o ipocrizie incredibilă

„Acuzaţiile formulate azi (joi - n.r.) de Nicuşor Dan, că nu îşi poate prelua mandatul de primar general, din cauza unor contestaţii în instanţă sunt de o ipocrizie incredibilă, având în vedere renumele de <procesoman> si <contestatar de serviciu> pe care le-a dobândit în urma nenumăratelor atacuri în justiţie prin care a blocat mii de proiecte ale administraţiei bucureştene. În loc să se plângă de faptul că e contestat în instanţă, exact aşa cum i-a contestat el pe alţii ani de zile, Nicuşor Dan ar trebui să îşi rezolve starea de incompatibilitate şi de duplicitate, în dubla calitate pe care o are acum, în procesele pe care le-a intentat Primăriei Municipiului Bucureşti”, scrie pe Facebook Gabriela Firea.

Ea îi transmite şi un mesaj direct lui Nicuşor Dan: „Ar trebui să înţeleagă un lucru simplu: nu poţi sā şi acuzi, şi sā si aperi Primăria Capitalei în acelaşi proces”.

„În ceea ce priveşte afirmaţiile sale despre ce s-a făcut în ultimii ani pentru reabilitarea sistemului de termoficare din Bucureşti, Nicuşor Dan îşi începe mandatul cu o mare minciună. A câta? Dacă ar şti sā analizeze corect documentele Primăriei, ar constata că în ultimii 4 ani, în Capitală s-au schimbat aproximativ 270 de Km din reţeaua de termoficare, adică echivalentul distanţei dintre Bucureşti şi Sibiu – în orice caz cu mult mai mult decât cei 680 de metri la care s-a referit în declaraţia sa şi care reprezentau, de fapt, un singur segment de reţea, la care s-a lucrat doar într-unul dintre şantierele de reabilitare a reţelei de termoficare. Cifra citată de Nicuşor Dan provine dintr-o raportare din Planului Integrat de Calitate a Aerului (PICA), însă neînţelegând exact semnificaţia acelui document, s-a pripit să tragă concluzia că doar atât s-ar făcut în ultimii 4 ani”, mai spune primarul general în exerciţiu.

Ea precizează că, în realitate, se poate proba cu documente că, în ultimii 4 ani, în reţeaua de termoficare a Capitalei, s-a înlocuit cea mai mare cantitate de ţeavă din ultimele 3 decenii.

„Astfel de afirmaţii de amator nu fac decât să demaşte incompetenţa şi vădita dificultate a lui Nicuşor Dan de a înţelege cum funcţionează administraţia Bucureştiului. În ceea ce priveşte stocurile pentru intervenţiile în caz de avarie, precizez că, în prezent, Termoenergetica dispune de toate materialele necesare. Înainte de a se lansa în alte afirmaţii hazardate, Nicuşor Dan ar face bine să vadă care era situaţia cu 4 ani în urmă, când RADET-ul nu mai avea de 9 luni de zile contract pentru furnizarea ţevilor necesare, iar personalul era mult subdimensionat. În prezent, Termoenergetica are stocurile la zi, iar în ultimii 4 ani a fost pentru prima dată când s-a suplimentat numărul de angajaţi la RADET, în special în zona de intervenţii în situaţii de avarie. Domnule Nicuşor Dan, informaţi-vă mai bine înainte de a-i critica pe alţii! Puneti mâna pe carte si pe treabā. #MinciunaArePicioareScurte”, conchide Firea.

Primarul general ales al Capitalei, Nicuşor Dan, acuză PSD de şicane penibile pentru că încearcă să întârzie validarea mandatului său şi spune că „se pregăteşte o iarnă grea pentru bucureşteni în ceea ce priveşte serviciul de încălzire”.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
firea,
nicuşor dan,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.