FintechOS, startup-ul din industria financiară lansat de Teodor Blidăruş şi Sergiu Neguţ, a atras o investiţie de 10 milioane dolari de la IFC, parte a unei runde de finanţare de 60 de milioane de dolari

Autor: Roxana Rosu Postat la 06 august 2021 135 afişări

FintechOS, startup-ul din industria financiară lansat de Teodor Blidăruş şi Sergiu Neguţ, a atras o investiţie de 10 milioane dolari de la IFC, parte a unei runde de finanţare de 60 de milioane de dolari

FintechOS, furnizor de soluţii digitale pentru industria financiară lansat în 2017 de  Teodor Blidăruş şi Sergiu Neguţ, a atras o investiţie de 10 milioane dolari de la IFC, divizia de investiţii a Băncii Mondiale, ca parte a rundei de finanţare Seria B a cărei valoare totală s-a ridicat la 60 de milioane de dolari.

„Astăzi, tehnologia financiară este prea des un inhibitor mai degrabă decât un factor care favorizează incluziunea. Instituţiile financiare, atât cele mari, cât şi cele mici, pur şi simplu nu au instrumentele potrivite la un preţ potrivit pentru a satisface cerinţele pieţei. Tehnologii emergente puternice, cum ar fi cea low-code, nu sunt utilizate. Acest lucru îi afectează, cel mai acut, pe consumatorii din partea de jos a piramidei", a spus Teodor Blidăruş, co-fondator şi CEO al FintechOS.

Soluţiile lansate de FintechOS permit băncilor, asigurătorilor şi fintech-urilor să construiască oferte hiperpersonalizate, rentabile comercial, şi care satisfac nevoile specifice ale comunităţilor cu acces limitat la servicii financiare.  

Investiţia va ajuta FintechOS să dezvolte instrumentele necesare creşterii accesului la servicii în comunităţile mai puţin conectate la sistemul financiar-bancar. IFC va sprijini, de asemenea, strategia de extindere a FintechOS prin facilitarea parteneriatelor cu reţeaua sa de clienţi şi parteneri bancari. 

„În ultimii ani, guvernul, companiile şi organizaţiile de investiţii s-au angajat într-un dialog din ce în ce mai intens în jurul tematicii ESG (Environmental, Social and Governance) abordând incluziunea financiară în conformitate cu obiectivele de dezvoltare durabilă ale Naţiunilor Unite”, a declarat Sergiu Neguţ, cofondator, CFO & COO la FintechOS. „În ciuda acestui aspect, se fac prea puţini paşi concreţi pentru a aduce servicii financiare digitale simple, clare, uşor de accesat, de către oricine, oriunde. Având amprenta investiţională globală a IFC, acest parteneriat va permite mai multor bănci şi instituţii financiare din întreaga lume să construiască aceste soluţii esenţiale şi să le integreze în ecosistemele existente.” 

Potrivit Băncii Mondiale, 1,7 miliarde de persoane la nivel global nu folosesc servicii bancare, iar pentru a deservi acest segment de populaţie, instituţiile financiare investesc în tehnologie ca parte a unor strategii mai ample de transformare digitală.  

Soluţiile FintechOS oferă băncilor şi companiilor de asigurări posibilitatea să lanseze pe piaţă produse financiare digitale în doar câteva săptămâni.  

„Serviciile financiare digitale sunt esenţiale pentru stimularea incluziunii financiare şi accelerarea acestui proces. Pandemia a sporit, pe de o parte, gradul de utilizare a acestor servicii, dar a scos în evidenţă, totodată, faptul că multe instituţii financiare încă se luptă să depăşească provocările legate de transformarea digitală, necesară pentru conectarea acelor comunităţi cu acces zero sau limitat la servicii financiar-bancare”, a declarat Henrik Bläute, responsabil cu investiţiile la IFC.

 Runda de finanţare Serie B a FintechOS a fost condusă de Draper Esprit. Pe lângă IFC, au participat la rundă investitorii existenţi Earlybird Digital East, Gapminder Ventures, LAUNCHub Ventures şi OTB Ventures. Valoarea totală a rundei a fost de 60 milioane USD.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
financiar,
servicii,
investitii,
solutii

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.