Finlanda şi Suedia şi-au depus cererile de aderare la NATO

Autor: Dorin Oancea Postat la 18 mai 2022 31 afişări

Finlanda şi Suedia şi-au depus cererile de aderare la NATO

Finlanda şi Suedia şi-au depus cererile de aderare la NATO, a declarat miercuri secretarul general al alianţei militare, Jens Stoltenberg, citat de CNN.

"Cererile pe care le-aţi depus astăzi reprezintă un pas istoric. Aliaţii vor lua acum în considerare următorii paşi pe drumul vostru spre NATO", a declarat Stoltenberg după ce a primit cererile de la ambasadorii Finlandei şi Suediei la sediul NATO din Bruxelles.

"Interesele de securitate ale tuturor aliaţilor trebuie să fie luate în considerare şi suntem hotărâţi să analizăm toate aspectele şi să ajungem la concluzii rapide".

Stoltenberg a făcut aceste comentarii alături de Klaus Korhonen, ambasadorul Finlandei la NATO, şi Axel Wernhoff, ambasadorul Suediei la NATO.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
nato,
extindere,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.