Fini sunt! Un sondaj îngrijorător: doar 16% din directorii generali actuali sunt preocupaţi să găsească şi să-i pregătească pe viitorii lideri din business

Autor: Cristian Hostiuc Postat la 18 august 2021 194 afişări

Fini sunt! Un sondaj îngrijorător: doar 16% din directorii generali actuali sunt preocupaţi să găsească şi să-i pregătească pe viitorii lideri din business

Conform unui studiu realizat de firma de audit şi consultanţă PwC, liderii de afaceri din România, adică directorii generali ai marilor companii se arată mai puţin preocupaţi de aspecte ce ţin de identificarea şi pregătirea viitorilor lideri.

Doar 16% din directorii generali care au răspuns la PwC Survey au pe agenda lor subiectul de a găsi şi a pregăti viitorii lideri. Doar 7% dintre ei au pe agenda subiecte ce ţin de diversitate şi incluziune, teme care sunt la modă pe piaţa vestică.

Dar ca să ne întoarcem la lideri, faptul că doar 16% dintre directorii generali actuali ai marilor companii se uită la cine vine din spate, la cei care ar trebui să conducă peste câţiva ani companiile, mi se pare o cifră extrem de îngrijoratoare.

Companiile trebuie sa aibă lideri care să ducă businessul înainte, care să fie în stare să depăşească obstacolele şi crizele care apar şi care să contribuie prin determinare, energie şi idei la creşterea afacerilor.

Toată lumea constată că România nu are lideri politici şi din această cauză ţara pare să fie lăsată de izbelişte, nu are o strategie de dezvoltare şi un reper unde vrem să ajungem.

Citiţi articolul integral pe Aleph News.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
lideri,
directori

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.