Finantele verifica rezultatele companiilor de stat, ajutate de INS si BNR, dupa sesizarea Eurostat

Postat la 27 aprilie 2011 10 afişări

Ministerul Finantelor Publice a inceput verificarea datelor raportate de catre companiile de stat, dupa ce Eurostat a exprimat rezerve cu privire la calculul deficitului bugetar al Romaniei in sistemul european ESA95, a anuntat marti intr-un comunicat Institutul National de Statistica (INS).

Potrivit comunicatului, la verificarea calitatii datelor urmeaza sa participe si experti ai Bancii Nationale a Romaniei si INS. Eurostat a anuntat marti ca are rezerve in privinta calitatii datelor raportate de Romania referitoare la deficitul bugetar de anul trecut, calculat dupa standardele ESA95, invocand printre cauze incertitudinea legata de impactul unor companii publice asupra deficitului. "Astfel de rezerve au fost exprimate de Eurostat si in anii precedenti asupra datelor transmise de alte state membre, cum ar fi Grecia, Danemarca si Marea Britanie (inclusiv pentru ultima Notificare fiscala transmisa la 31 martie 2011)", se arata intr-un comunicat al Statisticii.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
rezultate,
companii,
stat,
INS,
BNR,
Eurostat,
ancheta
/actualitate/finantele-verifica-rezultatele-companiilor-de-stat-ajutate-de-ins-si-bnr-dupa-sesizarea-eurostat-8194243
8194243
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.