Finantele au vandut obligatiuni de 500 mil. lei, la un randament mai bun decat in iunie

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 14 iulie 2011 9 afişări

Ministerul de Finante a vandut, la licitatia de joi, obligatiuni de stat pe cinci ani in valoare de 500 de milioane de lei, randamentul mediu obtinut fiind de 7,3%, usor mai mic decat la licitatia similara din 16 iunie.

Volumul total al cererii a fost de 895,25 milioane de lei, iar data scadentei este 30 aprilie 2016, conform BNR.

Imbunatatirea randamentelor reflecta ameliorarea ratingului Romaniei de catre agentia de rating Fitch si era asteptata de analistii bancilor, care asteptau "un nivel marginal mai scazut fata de nivelul precedent" (ING Bank).

La 16 iunie, randamentul mediu obtinut pentru vanzarea de obligatiuni de tip benchmark pe cinci ani fusese de 7,34%, iar valoarea atrasa a fost de 330,2 milioane lei, raportat la o oferta de 810 milioane de lei. A fost vorba, ca si la licitatia de astazi, de redeschiderea emisiunii lansate in luna aprilie.

Efectul deciziei Fitch s-a vazut si cu prilejul licitatiei din 8 iulie, la patru zile dupa anuntul Fitch, cand Finantele au vandut obligatiuni de stat pe trei ani in valoare de 700 de milioane de lei, la un randament mediu de 7,09%, in conditiile in care cererea de titluri a depasit cu mult oferta, situandu-se la 1,8 miliarde de lei.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/finantele-au-vandut-obligatiuni-de-500-mil-lei-la-un-randament-mai-bun-decat-in-iunie-8496649
8496649
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.