Finanţele au luat de la bănci 500 mil. lei pe un an la o dobândă de 6,33%

Postat la 11 decembrie 2012 13 afişări

Ministerul Finanţelor a împrumutat luni 500 milioane lei prin certificate de trezorerie cu scadenţa la un an, exact cât şi-a propus, la un randament mediu de 6,33%, uşor mai ridicat decât cel plătit la începutul lunii. Băncile au depus oferte care au însumat 1,1 miliarde de lei.

Cea mai recentă licitaţie pentru titluri cu aceeaşi scadenţă a fost organizată la începutul lunii decembrie, când Trezoreria statului a vândut titluri tot de 500 milioane lei, cu un randament de 6,29%. Trezoreria intenţionează să atragă în luna decembrie 3,1 miliarde lei prin vânzarea de titluri de stat pe piaţa internă, uşor sub suma împrumutată în luna noiembrie, de 3,5 miliarde lei, însă mai mult cu 1,3 miliarde lei comparativ cu titlurile care ajung la scadenţă.

Mai multe pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
financiar,
finante,
imprumut,
minister,
dobanda
/actualitate/finantele-au-luat-de-la-banci-500-mil-lei-pe-un-an-la-o-dobanda-de-6-33-10385248
10385248
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.