Finanţele au împrumutat ieri aproape 3 mld. lei. Dobânda la titlurile pe trei ani a atins minimul istoric

Autor: Monica Juganaru, Claudia Medrega Postat la 15 ianuarie 2013 16 afişări

Interesul puternic al străinilor pentru titlurile de stat în lei din ultima lună şi jumătate împinge randamentele plătite de Ministerul Finanţelor pentru împrumuturile de la bănci spre minime istorice şi ţine cursul de schimb jos, sub pragul de 4,4 lei/euro.

Interesul puternic al străinilor pentru titlurile de stat în lei din ultima lună şi jumătate împinge randamentele plătite de Ministerul Finanţelor pentru împrumuturile de la bănci spre minime istorice şi ţine cursul de schimb jos, sub pragul de 4,4 lei/euro.Ministerul Finanţelor a atras ieri 2,9 miliarde de lei prin certificate la un an şi obligaţiuni pe trei ani, la costuri în scădere, randamentul (dobânda efectivă) la titlurile pe trei ani atingând un minim istoric, de 5,95%. Cererea băncilor s-a apropiat de nivelul record de 6 miliarde de lei. Rezultatul licitaţi­ilor de ieri a depăşit aşteptările analiştilor, care estimau o scădere mai puţin vizibilă a costurilor. "Tilturile ar putea beneficia de o cerere semnificativă la licitaţia de astăzi şi se vor vinde probabil într-o sumă peste cele 500 milioane lei planificate. Cu toate acestea, deoarece acest tip de instrumente este dorit în principal de jucătorii locali, ne aşteptăm doar la o scădere uşoară a randamentului faţă de precedenta astfel de licitaţie din 7 ianuarie, până la un maxim în jurul a 6,05%", potrivit unei note a ING Bank publicate înainte de rezultatul licitaţiei.

Mai multe pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Ministerul Finanţelor,
titluri de stat
/actualitate/finantele-au-imprumutat-ieri-aproape-3-mld-lei-dobanda-la-titlurile-pe-trei-ani-a-atins-minimul-istoric-10467532
10467532
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.