Finanţele au împrumutat de la bănci 2 mld. lei pe doi şi respectiv cinci ani

Postat la 14 decembrie 2012 67 afişări

Ministerul Finanţelor a redeschis joi două emisiuni de titluri de stat cu scadenţe pe doi şi respectiv cinci ani, prin care a atras 2,1 miliarde lei, de trei ori mai mult decât şi-a propus iniţial şi la costuri în scădere uşoară.

Prin titlurile pe doi ani Trezoreria a atras 1,1 miliarde de lei, la un randament mediu de 6,44% pe an, faţă de nivelul de 6,45% acceptat săptămâna trecută. Valoarea indicativă a emisiunii a fost de 400 milioane lei, iar cererea băncilor a însumat 1,7 mld. lei. Prin emisiunea pe cinci ani Finanţele au împrumutat 1 mld. lei la un randament de 6,57%. Ministerul a mai vândut titluri din aceas­tă emisiune în noimebrie, când au atras 250 mil. lei, la un cost de 6,66% pe an. Băncile au depus oferte de 2,1 miliarde lei, de peste zece ori mai mult decât valoarea propusă, de 200 milioane lei. Jucătorii străini au arătat ieri un interes semnificativ pentru moneda naţională, cursul coborând sub 4,49 lei/euro. Dealerii spun că piaţa este optimistă, iar jucătorii mizează pe stabilitate politică şi încheierea unui nou acord cu FMI. De asemenea, investitorii au fost atraşi şi de randamente, având în vedere că pe valutele din regiune, zlot şi forint, se aşteaptă tăieri de dobândă, iar acest apetit a fost remarcat şi în licitaţiile pentru titlurile în lei, unde s-a întrerupt trendul de creştere din lunile trecute.

Mai multe pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
financiar,
finante,
imprumut,
banci
/actualitate/finantele-au-imprumutat-de-la-banci-2-mld-lei-pe-doi-si-respectiv-cinci-ani-10392475
10392475
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.